Nederlands Duits
Reserveren
  • header.jpg
  • maxresdefault.jpg
  • fotolanmar2.JPG
  • spotimg-3-8161-1024x768.jpg
  • 4Camping Lan en Mar betekent land en meer.JPG
  • 20150803_172054.jpg
  • 2Bootverhuur bij de camping polyvalk en motorboot.JPG
  • 1Watersportcamping in Friesland.JPG

Beleef het platteland

Fries melkveebedrijf

Op deze boerderij worden meer dan 100 koeien gemolken ,

Elke dag wordt hier hard gewerkt voor de lekkerste Campina melk ! Al die koeien krijgen ongeveer 1 kalfje per jaar. We hebben dus ook nog veel jongvee. Hiervoor is er een aparte stal waar ook het hooi staat opgeslagen. De koeien worden sinds eind 2015 gemolken door twee melkrobots. Dit is heel leuk om eens bij te kijken ! Wij willen het beste voor onze koeien, en om ze te verwennen hebben we allerlei moderne dingen in de stal lees maar>

Voer

In het voorjaar maaien we het nieuwe gras en kuilen we dat in, zodat het ook in de winter aan de koeien kan worden gevoerd. Als je in het voorjaar op de camping staat zie je de boeren druk aan het maaien, schudden en zwielen.

Kraamafdeling

De koeien die een kalfje krijgen, worden rond de verwachte datum in een apart weiland gezet of apart in de stal. Op die manier kan de koe goed in de gaten worden gehouden en soms is het nodig te helpen bij de geboorte van het kalfje. 

Beleef de boerderij !

Heerlijk is het om even uit het dagelijkse drukke leven te stappen. Geniet van het gezellig samen zijn en van het leven op de boerderij en de natuur ! Wij vinden het leuk om onze campinggasten te vertellen over bv. hoe een kalf een koe wordt, wat en hoeveel koeien eten, hoe ze gemolken worden, hoe de melk naar de fabriek gaat en wat je zoal van melk kunt maken. Ook kun je verse melk kopen.
Het jaar rond worden bij ons kalfjes geboren die je kunt aaien . De boer doet zelf het werk , daarvoor hoeven de kinderen niet mee te helpen, maar het kijken naar de koeien en de ruimte in stallen is vaak al een belevenis voor de kinderen. De kinderen mogen (onder toeziend oog van de ouders) vrij rondlopen. Ze kunnen kijken in de grote stal of de kleinere stal met kalveren.

Als er kalfjes zijn kun je misschien helpen om de kalfjes melk te geven. En lijkt het je leuk om te helpen met het ophalen van de koeien of om een keer met de trekker mee te gaan, dan kun je dat natuurlijk aan de boer vragen.


Boerderij

Download Kleurplaat
 

Laatste Nieuws:
IMG_4910.JPG
Hemelvaartsweekend deal
Als lastminute actie kunt u met de vermelding...

logo.png
Kom naar de open boerderijdag !

Open Boerderijdag op camping Lân en...


Arrangementen / Acties:
feestje geven (Small).jpg
Familiedag
Voor een gelaagde familiedag in een mooie...

labordes.JPG
Schilderworkshop
Altijd al eens een koe of een ander dier willen...

bedrijfsuitje (Medium).JPG
Rondleiding en zeilen
Op excursie met de boer, lunch en een paar...

Beoordeling: